
Egy jó tanács: ne bízzatok meg feltétel nélkül az időzítőben 😀 Én megbíztam, ezért látható ez a bejegyzés késve…:D
Ennek a hétnek a hozzávalói: sajt, szezámmag, dió, tejföl, túró.
Először sajttortát akartam csinálni, aztán rájöttem, hogy az most annyira nem esne jól a pénztárcámnak, ezért egy kis underground rétest csináltam.
A diót kihagytam, mert sehogy nem illett nálam a sós ízvilágba :/
* boltban kapható réteslap (sosem sikerül tökéletesre a sajátom)
* 250g túró
* 1 doboz tejföl
* 1 tömlős sajt
* kolbász karikázva
* só, bors, pirospaprika
* tojás, szezámmag és reszelt sajt a rétes tetejére
Rettentő egyszerű a történet, a kiterített réteslapot megkenem megkentem a fűszeres-tejfölös túróval, feltekertem, megkentem a tetejét tojással és megszórtam sajttal és szezámmaggal. Csináltam egy másik változatot is, itt a tömlős sajttal kentem meg a lapokat és rápakoltam a kolbászkarikákat. Kb. 180 fokon sütöttem, amíg aranyszínűre nem pirult. Rém egyszerű és gyors 🙂
Többiek:
ui.: képen Emberé van, aki annyira nem bratyizik a szezámmaggal, ezért csak sima sajtos a teteje.
de jól néz ki, a rétes lap az azért jó mert annyi mindennel lehet kombinálni, édesnek is egyaránt és sósnak is.
Hú, pont van itthon réteslapom, és azon agyaltam, mit kezdjek vele. Most már tudom!!!!Áh, éhes vagyoooooooooooooooooooooooooook!
Ez valami fenomenális! *.* Én nem nagyon használok rétes lapot (nincsenek vele jó tapasztalataim), de ezek után teszek még egy kísérletet azt hiszem 😀 Kell 😀