Monde de Fleur

Sütiklub, 3. hét

Sziasztok!

A harmadik héthez érkeztünk és a kisorsolt hozzávalóknak hála nagyon őszi-téli hangulatúak vagyunk.

Kötelező hozzávalók: alma, citrom, rumaroma, lekvár és dió.

Sajnos nekem akadt egy nagyon nagy problémám a dióval…nekünk még nincsen a mama kertjében, ezért végignéztem a létező összes süteménybe való diót a hipermarketekben. Helyzet a következő: mindegyikben van búzakeményítő. Szóval kénytelen voltam kihagyni, mert én is akartam enni belőle 🙁

Virág őszi csokitortája (gluténmentes)

Hozzávalók:
* 4 tojás
* 1kk mézeskalács fűszerkeverék
* 3ek cukrozatlan kakaópor
* 3ek nádcukor
* 1kk rumaroma
* 3ek gluténmentes liszt (nálam Mix C)
* 3ek olaj (egyszerűbb, mint margarint mikrózni)
*1tk kukoricakeményítő
* egy tábla étcsoki összedarabolva
* 1kk sütőpor
* 1 alma reszelve
* 1 citrom héja

Az összetevőket szimplán össze kell keverni, formába önteni és bedobni a sütőbe. Közepes hőfokon kb. 25 perc alatt készre sül. Kiszedtem, megvártam, hogy kihűljön, majd megkentem a tetején szilvásgombóc lekvárral (én főztem, fahéjas-barnacukros szilvalekvár) és meglocsoltam olvasztott étcsokival. Olyan az íze, mint az ősznek!

+1 tipp: GM liszt helyett megfelel 1-1,5 csomag csokipudingpor, ez esetben a keményítőt el kell hagyni.

Többiek süteményei:

Dóri
Iluss
Viki
Zitu

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fleur says:

    Kösz csajok! Lisztérzékeny trükkök, mert drága a gluténmentes liszt 😀 Sokat dob a sütemények ízén!

  2. Zitu says:

    Zseniális ötlet a pudingpor, egyszer mindenképp kifogom próbálni!:D

  3. Uhh… nagyon vártam, és most meg nagyon meg szeretném enni. :DA dióval én is szenvedtem, nálunk a kertben még nincs, a boltban meg vagy nincs, vagy drágaszág.A pudingos megoldást tuti, hogy kipróbálom.

  4. Bogi Bog says:

    Óóóó, de jól néz ki! Nagyon kreatívan megoldottad 🙂 Nem szeretek sütni, de ez olyan vonzó, ki fogom próbálni 🙂

  5. Hű, nagyon finoman néz ki! Nem rajongok a csokitortáért, de ezt befalnám! 🙂

  6. Iluss♥ says:

    Ez nekem is hatalmas újdonság :O De nagyon jóóó ötlet 😀 Mindenképp fogom hasznosítani az ötletedet! 🙂 Guszta lett! 🙂

  7. Ilyet még nem is hallottam, hogy liszt helyett pudingpor! 😮 Dejó! 🙂

  8. Kemiviki says:

    Huuu de jól néz ki! Kár volt most este megnéznem az új bejegyzéseket, ez most így kész kínzás:)

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!