Sütiklub, 6. hét

Sziasztok!



Egy jó tanács: ne bízzatok meg feltétel nélkül az időzítőben 😀 Én megbíztam, ezért látható ez a bejegyzés késve…:D

Ennek a hétnek a hozzávalói: sajt, szezámmag, dió, tejföl, túró.

Először sajttortát akartam csinálni, aztán rájöttem, hogy az most annyira nem esne jól a pénztárcámnak, ezért egy kis underground rétest csináltam.

A diót kihagytam, mert sehogy nem illett nálam a sós ízvilágba :/

Innovatív rétes



Hozzávalók:

* boltban kapható réteslap (sosem sikerül tökéletesre a sajátom)

* 250g túró

* 1 doboz tejföl

* 1 tömlős sajt

* kolbász karikázva

* só, bors, pirospaprika

* tojás, szezámmag és reszelt sajt a rétes tetejére

Rettentő egyszerű a történet, a kiterített réteslapot megkenem megkentem a fűszeres-tejfölös túróval, feltekertem, megkentem a tetejét tojással és megszórtam sajttal és szezámmaggal. Csináltam egy másik változatot is, itt a tömlős sajttal kentem meg a lapokat és rápakoltam a kolbászkarikákat. Kb. 180 fokon sütöttem, amíg aranyszínűre nem pirult. Rém egyszerű és gyors 🙂

Többiek:

Dóri

Iluss

ui.: képen Emberé van, aki annyira nem bratyizik a szezámmaggal, ezért csak sima sajtos a teteje.

Tovább a blogra »