Szóval a kötelező elemek: tepertő, szerecsendió, tojás, snidling, krémsajt
Sokat gondolkoztam és végül a legegyszerűbb megoldás mellett döntöttem.
Tepertős pogácsa snidlinges krémmel
Tepertős pogácsa
* 60dkg liszt
* 19dkg margarin (olvasztva)
* 20g élesztő
* 2tk só
* 25dkg tepertőkrém
* egy nagy doboz tejföl
* 1 tojás a teteje megkenéséhez
Összeraktam a tésztát, gyúrtam, kinyújtottam és megkentem tepertőkrémmel; összehajtogattam, kinyújtottam, ezt megcsináltam, amíg el nem fogyott a krém. Hagytam állni fél órát, aztán kinyújtottam és kiszaggattam a pogácsákat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam őket és mintát vájtam rájuk késsel. Legvégül megkentem tojással. A sütőben közepes hőfokon kb. fél óra alatt megsült. Ebből a mennyiségből két tepsinyi lett.
Snidlinges krém
* egy natúr tömlős sajt
* egy adag apróra vágott snidling
* egy kis doboz tejföl
* só, bors és egy minimális szerecsendió
A hozzávalókat összekevertem és megkentem vele a félbevágott pogácsákat. Akinek van ingere, megcsinálhatja “szakállasra”, vagyis oldalát beleforgathatjuk reszelt sajtba.