Sütiklub, 4. hét

Sziasztok!

Ezen a héten a Sütiklubban végre a sós süteményeké a főszerep. És ennyi volt a jó hír, mert elég érdekes a kisorsolt öt hozzávaló, egyikünk se boldogult könnyen vele.

Szóval a kötelező elemek: tepertő, szerecsendió, tojás, snidling, krémsajt

Sokat gondolkoztam és végül a legegyszerűbb megoldás mellett döntöttem.

Tepertős pogácsa snidlinges krémmel



Tepertős pogácsa

* 60dkg liszt

* 19dkg margarin (olvasztva)

* 20g élesztő

* 2tk só

* 25dkg tepertőkrém

* egy nagy doboz tejföl

* 1 tojás a teteje megkenéséhez

Összeraktam a tésztát, gyúrtam, kinyújtottam és megkentem tepertőkrémmel; összehajtogattam, kinyújtottam, ezt megcsináltam, amíg el nem fogyott a krém. Hagytam állni fél órát, aztán kinyújtottam és kiszaggattam a pogácsákat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam őket és mintát vájtam rájuk késsel. Legvégül megkentem tojással. A sütőben közepes hőfokon kb. fél óra alatt megsült. Ebből a mennyiségből két tepsinyi lett.

Snidlinges krém

* egy natúr tömlős sajt

* egy adag apróra vágott snidling

* egy kis doboz tejföl

* só, bors és egy minimális szerecsendió

A hozzávalókat összekevertem és megkentem vele a félbevágott pogácsákat. Akinek van ingere, megcsinálhatja “szakállasra”, vagyis oldalát beleforgathatjuk reszelt sajtba.

Többiek munkái:



Dóri

Iluss

Zitu

Tovább a blogra »