A harmadik héthez érkeztünk és a kisorsolt hozzávalóknak hála nagyon őszi-téli hangulatúak vagyunk.
Kötelező hozzávalók: alma, citrom, rumaroma, lekvár és dió.
Sajnos nekem akadt egy nagyon nagy problémám a dióval…nekünk még nincsen a mama kertjében, ezért végignéztem a létező összes süteménybe való diót a hipermarketekben. Helyzet a következő: mindegyikben van búzakeményítő. Szóval kénytelen voltam kihagyni, mert én is akartam enni belőle 🙁
Virág őszi csokitortája (gluténmentes)
Hozzávalók:
* 4 tojás
* 1kk mézeskalács fűszerkeverék
* 3ek cukrozatlan kakaópor
* 3ek nádcukor
* 1kk rumaroma
* 3ek gluténmentes liszt (nálam Mix C)
* 3ek olaj (egyszerűbb, mint margarint mikrózni)
*1tk kukoricakeményítő
* egy tábla étcsoki összedarabolva
* 1kk sütőpor
* 1 alma reszelve
* 1 citrom héja
Az összetevőket szimplán össze kell keverni, formába önteni és bedobni a sütőbe. Közepes hőfokon kb. 25 perc alatt készre sül. Kiszedtem, megvártam, hogy kihűljön, majd megkentem a tetején szilvásgombóc lekvárral (én főztem, fahéjas-barnacukros szilvalekvár) és meglocsoltam olvasztott étcsokival. Olyan az íze, mint az ősznek!
+1 tipp: GM liszt helyett megfelel 1-1,5 csomag csokipudingpor, ez esetben a keményítőt el kell hagyni.
Többiek süteményei: