Sütiklub, 3. hét

Sziasztok!

A harmadik héthez érkeztünk és a kisorsolt hozzávalóknak hála nagyon őszi-téli hangulatúak vagyunk.

Kötelező hozzávalók: alma, citrom, rumaroma, lekvár és dió.

Sajnos nekem akadt egy nagyon nagy problémám a dióval…nekünk még nincsen a mama kertjében, ezért végignéztem a létező összes süteménybe való diót a hipermarketekben. Helyzet a következő: mindegyikben van búzakeményítő. Szóval kénytelen voltam kihagyni, mert én is akartam enni belőle 🙁

Virág őszi csokitortája (gluténmentes)

Hozzávalók:

* 4 tojás

* 1kk mézeskalács fűszerkeverék

* 3ek cukrozatlan kakaópor

* 3ek nádcukor

* 1kk rumaroma

* 3ek gluténmentes liszt (nálam Mix C)

* 3ek olaj (egyszerűbb, mint margarint mikrózni)

*1tk kukoricakeményítő

* egy tábla étcsoki összedarabolva

* 1kk sütőpor

* 1 alma reszelve

* 1 citrom héja

Az összetevőket szimplán össze kell keverni, formába önteni és bedobni a sütőbe. Közepes hőfokon kb. 25 perc alatt készre sül. Kiszedtem, megvártam, hogy kihűljön, majd megkentem a tetején szilvásgombóc lekvárral (én főztem, fahéjas-barnacukros szilvalekvár) és meglocsoltam olvasztott étcsokival. Olyan az íze, mint az ősznek!

+1 tipp: GM liszt helyett megfelel 1-1,5 csomag csokipudingpor, ez esetben a keményítőt el kell hagyni.

Többiek süteményei:

Dóri

Iluss

Viki

Zitu

Tovább a blogra »